Powered by "www.digitaletram.nl" en "www.tramfoto.nl"

Vanaf nu heeft u via deze website de mogelijkheid om oude super-8 en dubbel-8 filmpjes over te zetten naar een digitale variant. Omdat ons eigen archief ook bestaat uit veel super-8 films en wij er iets mee wilden doen hebben wij een transfermachine aangeschaft welke moeiteloos oude smalfilmpjes overzet naar een DVD, een USB stick of naar een externe harddisk. Het aanschaffen van de transfermachine om zowel dubbel-8 als super-8 films te digitaliseren was best wel een flinke financiŽle injectie. Toch was de aanschaf verantwoord omdat wij nu de mogelijkheid hebben onze oude filmopnamen in de toekomst via de website te tonen. Omdat het onze doelstelling is om deze website kosten neutraal te onderhouden bieden wij u ook de mogelijkheid om uw smalfilms door ons te laten digitaliseren. Voor een kleine vergoeding is dat nu mogelijk en kunt u uw smalfilms straks op de televisie afspelen. Bijna iedereen heeft wel ergens in de kast of op zolder filmspoelen liggen met dierbare opnamen uit vervlogen tijden. De komende tijd zullen op deze pagina heel veel voorbeelden worden geplaatst om te laten zien wat de mogelijkheden zijn. Deze pagina is dan ook in opbouw en zal de komende tijd aan wijzigingen onderhevig zijn.
Voorbeeld 1 - 5 december 2010
Dubbel-8 testfilmpje

Deze film bestaat uit een aantal fragmenten van familiefilms welke zijn gemaakt met een dubbel-8 filmcamera. De beelden dateren uit de vroege jaren 60 en het begin van de jaren 70 van de vorige eeuw. De voorbeeldfilm is voor een deel in kleur en voor een deel in zwart-wit gemaakt. Dubbel-8 films werden halverwege uit de camera gehaald en vervolgens omgedraaid. Dat verklaart meteen waarom sommige beelden een beetje overbelicht zijn. Bij de beelden is nog geen geluid toegevoegd.
Voorbeeld 2 - 7 december 2010
Super-8 testfilmpje

Deze film bestaat uit fragmenten van opnamen van diverse trambedrijven. De films waren niet schoon gemaakt en zijn direkt na de aanschaf van de transfer-machine gedigitaliseerd. Het resultaat is redelijk en laat zien dat snel overzetten wel kan maar niet het gewenste resultaat geeft. De beelden van de tram van TriŽst zijn gemaakt met een Agfa film. Helaas is deze film door schimmels aangetast. Wij proberen dit soort films schoon te maken. Gelukkig zijn veel films geschoten op Kodak-films en die blijken nog steeds goed te zijn.


Bekijk een super-8 film van Jaap van der Noordt: De tram van Rome en Milaan.

Free counter and web stats          Bijgewerkt op:  Zondag 22 mei 2011, 19:49 uur